CAROLYNE MAS – LET’S COME TOGETHER

Artiest info
Website
facebook

De Amerikaanse singer-songwriter, gitariste, pianiste en producer Carolyne Mas werd in oktober 1955 in Greenwich Village, New York City geboren als Carol Patricia Mas. Haar muzikale carrière ontwikkelde ze sinds eind jaren ‘70 vanuit New York maar haar succes kwam er voornamelijk in Europa en Canada. Van 1989 tot 1993 woonde en werkte ze vanuit de Duitse stad Bremen waar ze op 28 september 1989 een live optreden gaf in concertclub ‘Modernes’. Dat concert werd geregistreerd en is nu in een gedigitaliseerde uitgave verkrijgbaar op de cd “Let’s Come Together” die uitgegeven werd door het Duitse platenlabel ‘MiG Music’.

Tijdens dat optreden stelde de in de vakpers als vrouwelijke versie van Bruce Springsteen getitelde Carolyne Mas haar album “Sittin’ In The Dark” en het toenmalige nieuwe album “Action Pact” voor. In totaal brengt ze met haar band vijftien energiek swingende rocknummers waarbij de 12 minuten durende albumtiteltrack “Sittin’ In The Dark” de meest opvallende song is. Op de hier toegevoegde video’s kunt u haar live aan het werk zien en horen in de nummers “Come Together” en “I’m Lucky”.

Bij dit specifieke optreden in Berlijn werd ze op het podium vergezeld door een begeleidingsband bestaande uit Randy Watson op keyboards, Richie Rebuth op elektrische gitaar, Ed Hines op elektrische basgitaar en Ron Gremp op drums. Alle nummers die ze bracht waren eigen composities met uitzondering van “Sittin’ In the Dark” en “I’m Lucky” die door David Landau werden gecomponeerd. Hij is de broer van Jon Landau, de manager van Bruce Springsteen. Ook “Samson And Delilah’s Beauty Shop” was een coverversie van een song van Steve Forbert uit 1978 en de concertafsluiter “Come Together” kennen alle muziekliefhebbers vanuit het repertoire van de ‘Beatles’.

Carolyne Mas heeft in de periode 1979 tot 2013 in totaal tien albums uitgebracht. Optreden doet de nu 66-jarige muzikante echter al een hele tijd niet meer. Ze woont nu met haar echtgenoot en zoon in Arizona waar ze aan de ‘Arizona State University’ een diploma als ‘Bachelor Of Science In Integrative Health’ behaalde en in 2021 kwam daar nog een ‘Master Of Science In Medical Nutrition’-diploma bij. Haar werk ligt nu dus ver van de muziekindustrie en concentreert zich in de zorg voor gezondheid en voedingsadvies.

(valsam)

 

 

 

TRACKLIST:

Hold On 03:25
You Bother Me 03:07
Where One Meets Two 05:57
Sittin’ In The Dark 12:17
I’m Lucky 03:04
Thomas Dunson's Revenge 05:38
When You're Near 05:42
When Love Is Right 04:36
Running From The High Life 04:53
So Hard To Be True 05:09
Red Lights 04:21
Stillsane 05:00
He’s Everything I Want (But A Little Bit Less) 05:39
Samson And Delilah’s Beauty Shop 04:09
Come Together 06:21